Mozarella äts även i Irak och vanligt är att man formar osten till långa ”fingrar” och doppar i ägg och ströbröd som man sedan friterar. Gott att t ex doppa i rhode island-sås och ha en fräsch sallad till.
Det här receptet är lite annorlunda och går att variera i smak om man lägger t ex pesto eller annat man gillar mellan brödskiva och osten. Det här receptet är naturell eftersom jag gillar lite rena smaker, balsamvinägern som ringlas över räcker gott och väl.
Ingredienser 1 person:
4 rostbröd
1 boll mozarella
lite mjöl
1 ägg
10 cm zucchini
lite parmesanriv
sallad valfri, på bilden isbergssallad, ärtskott och körsbärstomater
balsamvinäger
Så här gör du:
- Dela mozarellan i tunna skivor. Det ska räcka så du kan täcka två brödskivor.
- Lägg på de sista brödskivorna ovanpå och du har nu två dubbla mackor.
- Tryck med handen på mackan lite försiktigt och platta till den, så att den håller ihop när du lyfter den.
- Skär av kanter så det blir snyggt.
- Doppa mackan runt om i ägg och sedan mjöl.
- Fritera i en stekpanna, cirka 3-4 minuter på varje sida.
- Lyft över på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.
- Skär zucchini i skivor och lägg lite riven parmesan mellan två skivor och fritera. Det är lite knöligt att fritera på andra sidan, men funkar om man har en kökspincett och lyfter försiktigt.
- Lyft över på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.
Ät och njut!
En kommentar