Fräsch och lyxig mozarella-toast

Fräsch och lyxig mozarella-toastMozarella äts även i Irak och vanligt är att man formar osten till långa ”fingrar” och doppar i ägg och ströbröd som man sedan friterar. Gott att t ex doppa i rhode island-sås och ha en fräsch sallad till.

Det här receptet är lite annorlunda och går att variera i smak om man lägger t ex pesto eller annat man gillar mellan brödskiva och osten. Det här receptet är naturell eftersom jag gillar lite rena smaker, balsamvinägern som ringlas över räcker gott och väl.

Ingredienser 1 person:
4 rostbröd
1 boll mozarella
lite mjöl
1 ägg
10 cm zucchini
lite parmesanriv
sallad valfri, på bilden isbergssallad, ärtskott och körsbärstomater
balsamvinäger

Så här gör du:

  1. Dela mozarellan i tunna skivor. Det ska räcka så du kan täcka två brödskivor.
  2. Lägg på de sista brödskivorna ovanpå och du har nu två dubbla mackor.
  3. Tryck med handen på mackan lite försiktigt och platta till den, så att den håller ihop när du lyfter den.
  4. Skär av kanter så det blir snyggt.
  5. Doppa mackan runt om i ägg och sedan mjöl.
  6. Fritera i en stekpanna, cirka 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lyft över på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.
  8. Skär zucchini i skivor och lägg lite riven parmesan mellan två skivor och fritera. Det är lite knöligt att fritera på andra sidan, men funkar om man har en kökspincett och lyfter försiktigt.
  9. Lyft över på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.

Ät och njut!

En kommentar

  1. Ser gott och onyttigt ut!

Lämna gärna en kommentar :)