Dadel- och kokosbollar

Dadel- och kokosbollarDadlar är ju så gott! Man kan ha det i mat, äta som det är, göra efterrätter av det eller godis. Bästa av allt är att det är naturligt söt, så inget socker behövs tillsättas. Detta recept är dessutom superenkelt att göra!

Ingredienser (cirka 25 bollar):
0,5 pkt torkade dadlar
0,5 brk kaymak (grädde på burk)
2 msk kakao
1 tsk apelsinblomvatten
0,5 dl kokosflingor
flingor till garnering

Kaymak, grädde på burk

Så här gör du:

  1. Rensa dadlarna från kärnor och den lilla ”toppen” (om det finns någon). Om dadlarna är för hårda kan du micra dem cirka 30 sekunder.
  2. Blanda alla ingredienser och knåda till en deg. Knytnäven fungerar bra att få degen slät.
  3. Forma till små bollar och rulla i kokos. Ställ dem kallt så de hårdnar lite igen.

Gott till en kopp kaffe eller te.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*