Fantastiskt god fiskrätt med sej, spenat och halloumiost

Fantastiskt gott - sej i ugn med spenat och halloumiostNej då, jag har inte övergivit det irakiska köket eller rätter från de världsdelarna, om ni nu trodde det. Make och barn kom nyligen hem från några veckors vistelse i Irak och då är det gott att byta nationalitet på köket, dessutom är det svårt att konkurrera med svärmors goda mat! Ett litet trix från mig – att bjuda på svensk mat några dagar och sedan bryta av med lite arabiskt igen. :) Nu skojar jag, men ibland måste man laga lite annan mat och variation är något jag tycker verkligen behövs i livet när det gäller mat.

Här kommer i alla fall mitt recept på hur man kan få till en sådan tråkig fisk som sej till att smaka helt fantastisk! Hela familjen fullkomligt slukade allt ur grytorna så det här ska jag definitivt laga igen.

Ingredienser 6 personer:
2 pkt sej

1 gul lök
1 liten zucchini
3 vitlöksklyftor
0,5 pkt halloumiost
litet paket spenat
3 msk tomatpuré
5 dl mellangrädde
0,5-1 dl riven ost (kan uteslutas)
salt
vitpeppar
svartpeppar

Så här gör du:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka zucchini, lök och vitlök och tärna halloumiosten i mindre bitar och stek i smör i en stekpanna i cirka 10 minuter eller till allt blir lite glansigt och mjukt.
  3. Lägg i tomatpurén, grädde och spenat och låt koka upp och sjuda några minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Lägg de frysta fiskblocken i en ugnsform, salta och vitpeppra och häll över röran. Strö över riven ost och ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter. Stick med en gaffel och känn om fisken blivit mjuk.

Klart!

4 kommentarer

  1. Salam,

    Det ser så gott ut! Hur mycket är 2 pkt sej, i gram då? Ska fara till en fiskmarknad och behöver lite mer exakta mått :)
    Tack på förhand,

  2. Glömde att tacka för det snabba svaret – tack! :)

Lämna gärna en kommentar :)