Fräsch kycklingfilé med sallad och rhode island

Kycklingfilé sallad och rhode island sås

Äntligen har jag fått veta hemligheten med att få till en riktigt god och saftig kycklingfilé!

Det man ska tänka på när man tillagar kycklingfilé är att köttet ska vara tinat och gärna rumstempererat. Stek kryddad kyckling på hög värme i smör runt om på båda sidorna, cirka 4 minuter på varje sida. Lyft över filéerna till en form och ställ in dem i en varm ugn på 250 grader, sänk temperaturen till 200 grader och låt den filéerna vara i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på hur stor filérna är. Ta ut filéerna och täck genast med folie och låt vila i cirka 15 minuter innan du serverar eller skär upp i skivor.

Courtesy till Zeinas Kitchen, du hittar hennes recept här och många andra fantastiska maträtter >>

Rhode Islandsås är en av mina favoritdressingar och passar väldigt bra till kyckling, men också skaldjur och fisk.

Ingredienser, lagom för två:
3 msk majonnäs
3 msk chilisås (går bra med ketchup också)
2 msk gräddfil
salt
svartpeppar
ev lite chili eller cayennepeppar för mer hetta

Det är bara att blanda ihop ingredienserna och sedan servera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*