Friterade potatisskivor (potata chips)

PotatischipsDet här är väl inget riktigt recept egentligen, men jag vill ändå berätta om det för det är så gott.

Innan jag mötte irakier så är nog det närmaste jag ätit detta vanliga pommes frites – öhhh… potatis och olja, ingen skillnad alls om man ska hårddra det. ;).

I Irak stektes detta både till lunch och middag och ibland till och med till frukost till barnens stora förtjusning.

De här är nästan farligt goda. Ska jag fritera 4 stora potatisar får jag alltid ta två extra – det kommer nämligen små barnhänder och piper skiva efter skiva.

Friterade potatisskivor passar bra till meze. Ibland lägger vi skivor av potatis och sallad i pitabröd – det blir en enkel lunhch och är något som alla gillar.

Kanske du inte heller testat detta? Gör det – det är en god variant på pommes.

Så här gör du: 

Skär skivor av potatis och stek i olja på fyran. Låt dom bli gyllenbruna på båda sidor och lägg sedan upp på papper och låt fettet rinna av.

 

Lämna gärna en kommentar :)