Varför har jag inte gjort det här tidigare? Jag kommer aldrig att köpa färdiga på burk igen. Du måste prova! Du kan använda vilka tomater som helst, välj din favorit! Jag valde små plommontomater denna gång som jag smaksatte med timjan, basilika och massor av vitlök.
Det är nästan för lätt att göra dem. Bara dela halvor, skinnsidan neråt, salta. In i ugnen ca 4 timmar på 100 grader. Låt ugnsluckan stå lite på glänt under tiden (använd ett bestick att sätta emellan). När tomaterna har skrumpnat ihop och är torra varvar du tomater, vitlök, basilika eller vad man gillar; chili, persilja, koriander? Sedan på med en fin olivolja så det täcker. Burken förvarar du i kylskåp. När tomaterna ätits upp kan du dessutom använda oljan som är kvar i matlagning. Totalt återvinning alltså.
* * *
Detta är inlägg #56 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.