Grillade lammfärsspett med chèvre

LammfärsspettLammfärs har en härlig smak och ger enorma matmöjligheter. Vanligtvis är lammfärs fetare än nötfärs, vilket också gör att färsen oftast blir väldigt saftigt och smakrikt.

Man kan använda lammfärs till mycket, kända rätter är t ex den irakiska tepsin eller den grekiska moussakan. I Indien används lammfärs ofta till både grytor och spett. KIbbeh naje är en klassisk libanesisk rätt där man serverar lammfärsen rå – dock ingen favorit hos mig.

Du kan ersätta nötfärs med lammfärs i de flesta recept och göra både hamburgare och tacos som blir riktigt smaskiga.

Lammfärs är också enkelt att smaksätta med örter, curry, spiskummin, citron, mynta, chili, persilja, tomat…

Det här receptet är enkelt smaksatt med bara salt, mynta, svartpeppar och chèvre, en ljuvlig kombination.

Ingredienser (cirka 6 personer):
700 gram lammfärs
1 msk salt
1 msk mynta
chèvre
0,5 krm svartpeppar
Ev ett ägg eller lite mjölk för att binda ihop färsen
Raspolja att fritera i

Så här gör du:

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Forma till bollar och platta ut i handen. Stryk på en klick chèvre och rulla ihop till en avlång rulle. Stick en grillpinne genom och pensla på lite olja.
  3. Grilla spetten cirka 8-10 minuter, och vänd på dem efter halva tiden.

LammfärsspettLammfärsspettLammfärsspett

I dag åt vi det med ris, sallad och en tsatsikiröra. Gottgottigottgott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*