Idag var det kylskåpsrensning och vi lyckades skrapa ihop till en vegetarisk lasagne som blev makalöst god!
Ingredienser:
Färska pastaplattor (jag hade några sparade i frysen)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor (går bra med röda också)
1 zucchini
1 brk skivade champinjoner
1 brk krossade tomater + 1 brk vatten
1 kycklingbuljong (eller vegetarisk)
3-4 dl creme fraiche
2-3 msk chiliketchup
1-2 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
riven mozarella
fetaost
Så här gör du:
- Tärna ner paprika, lök och zucchini. Stek i lite olja till de blir glansiga. Ta upp och ställ åt sidan.
- Stek champinjoner och hackad vitlök till de får färg.
- Blanda ner paprika-blandningen och häll över de krossade tomaterna och fyll burken med vatten och tillsätt vattnet. Lägg i kycklingbuljongtärningen. Krydda med chiliketchup, basilika, salt och svartpeppar. Låt puttra i 5-7 minuter.
- Häll i creme fraichen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av.
- Ta en ugnsform och skeda ut lite på botten. Lägg på pastaplattor och varva sedan fyllning och pastaplattor.
- På det nästöversta lagret smular du över fetaost, avsluta med ett pasta-lager och det sista av fyllningen. Riv mozarella och strössla över.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter (stick med en gaffel, när det är mjukt är lasagnen färdig). Ta ut och låt svalna något innan servering.
* * *
Detta är inlägg #71 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.
3 kommentarer