Grymt krämig vegetarisk lasagne

Grymt krämig vegetarisk lasagne

Idag var det kylskåpsrensning och vi lyckades skrapa ihop till en vegetarisk lasagne som blev makalöst god!

Ingredienser:
Färska pastaplattor (jag hade några sparade i frysen)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor (går bra med röda också)
1 zucchini
1 brk skivade champinjoner
1 brk krossade tomater + 1 brk vatten
1 kycklingbuljong (eller vegetarisk)
3-4 dl creme fraiche
2-3 msk chiliketchup
1-2 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
riven mozarella
fetaost

Så här gör du: 

  1. Tärna ner paprika, lök och zucchini. Stek i lite olja till de blir glansiga. Ta upp och ställ åt sidan.
  2. Stek champinjoner och hackad vitlök till de får färg.
  3. Blanda ner paprika-blandningen och häll över de krossade tomaterna och fyll burken med vatten och tillsätt vattnet. Lägg i kycklingbuljongtärningen. Krydda med chiliketchup, basilika, salt och svartpeppar. Låt puttra i 5-7 minuter.
  4. Häll i creme fraichen och låt allt bli genomvarmt. Smaka av.
  5. Ta en ugnsform och skeda ut lite på botten. Lägg på pastaplattor och varva sedan fyllning och pastaplattor.
  6. På det nästöversta lagret smular du över fetaost, avsluta med ett pasta-lager och det sista av fyllningen. Riv mozarella och strössla över.
  7. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter (stick med en gaffel, när det är mjukt är lasagnen färdig). Ta ut och låt svalna något innan servering.

 * * *
Detta är inlägg #71 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*