Grymt god och krämig kycklinggryta gjort på ”ingenting”

Grymt god och krämig kycklinggryta

Ni vet när man öppnar kylskåpet och det ser tomt ut och man står där och funderar på vad man ska laga för mat till middag. Det här var en sådan dag. Jag hade väldigt lite i kylskåpet och de kändes inte helt tipp topp de stackarna som låg där inne och frös. Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta.

Ingredienser som räckte till åtminstone 5 personer:

  • 1 kycklingfilé skuren i tärningar (du kan så klart ha i mer)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 10 cm zucchini i kvartar
  • 1 halv orange paprika, grovhackad
  • 2 salladslökar
  • 1 kycklingbuljong
  • 1 brk krossade tomater
  • ca 1 dl svarta oliver
  • 2-3 msk creme fraiche
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • salt och svartpeppar efter smak
  • ca 2-3 dl vatten

Så här gör du:

  1. Börja med att steka kycklingen med vitlöken till kycklingen är genomstekt.
  2. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, oliverna, creme fraichen, vattnet och alla kryddorna.
  3. Låt puttra i cirka 15 minuter.

Gott med lite finhackad persilja i serverat tillsammans med ris.

* * *
Detta är inlägg #78 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

4 kommentarer

  1. hur mycket oliver ska man ha står inte i förtäckningen bara i beskrivningen. ska man servera ris eller något till

    • Hej Magnus, man får ta så många oliver man gillar. Jag hade nog i ungefär 1,5 dl oliver. Ris passar jättebra till den här rätten tycker jag.

Lämna gärna en kommentar :)