Det här var bland det godaste jag ätit. Kycklingfilé som marinerats med honung och lime serverat med ett tricolori-ris och en honung- och myntasås. Serverat på en bädd av machésallad och balsamvinäger.
Kycklingfilén delades i lite mindre bitar och marinerades sedan ett par timmar. Under tiden fick träspetten ligga i blöt så de inte fattar eld i ugnen eller på grillen. Jag stekte mina i ugn; 275 grader och plåten så högt upp som det gick. Spetten vändes en gång för att få färg på båda sidor.
Marinad kyckling:
4 msk flytande honung
4 msk limejuice
1 msk grillkrydda
1 msk kinesisk soja
Honung- och myntasås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk flytande honung
2 msk torkad mynta
salt och peppar efter smak
Recept på tricolori-riset hittar du här >>
* * *
Detta är inlägg #22 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.