Mumsig kycklingfilé i ugn med haricot verts och ädelost

Kycklingfilé med ädelost på en bädd av haricot verts
Kycklingfilé med ädelost på en bädd av haricot verts på väg in i ugnen.

Festligt god och lättlagad kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Använd din favorit-ädelost att smaksätta med. Kokt potatis eller ris spelar ingen roll – det här blir gott oavsett vilket.

Ingredienser:

  • 1 kycklingfilé per person
  • 1 bit ädelost
  • 1 pkt haricot verts
  • 3-5 dl grädde
  • salt och svartpeppar

Så här gör du:

  1. Stek kycklingfiléerna på hög värme på båda sidorna.
  2. Skär ett snitt i kycklingen och tryck ner ädelost.
  3. Fyll en form med haricot verts och lägg sedan ned kycklingfiléerna.
  4. Salta och peppra generöst.
  5. Fördela resten av osten över och häll på några deciliter grädde.
  6. Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*