Shawarma av fisk (lax)

Lax shawarmaDet här är ett nytt recept, men jag är rätt säker på att det kommer att bli en favorit hemma hos oss. Många smaker men ändå enkelt att laga och snabbt gick det också.

Jag rekommenderar att köpa laxfiléer eller bitar och själv skära kuber eller stavar.

Ingredienser 4 personer:
4 st laxfiléer

Marinad:
1 dl yoghurt
1 msk curry
1 msk spiskummin
1 msk ingefära
0,5 tsk mynta
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
salt och peppar efter smak

Shawarma-sås:
saften från en halv citron
3 msk vinäger
1 msk tahini
3 msk majonäs
salt

Så här gör du: 

Tina laxen om den är fryst. Skär laxen i stavar eller kuber.

Blanda yoghurten med alla kryddor utom salt (det blir inte så vattnigt om du saltar strax innan tillagning istället) och lägg i laxen. Låt stå och dra, gärna över natten (men vem har tid med det? Inte jag 🙂 ).

Salta  laxbitarna, lägg sedan i en het stekpanna och låt de ta färg innan du vänder med stekspade.

Blanda samman ingredienserna till såsen.

Vi åt detta i pitabröd med en god grönsallad till.

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*