En variant på Tepsi (tepsi bedinjan)

TepsiDet här receptet kommer från min svägerska. Hon använder lite annorlunda kryddor mot vad jag är van att Tepsi ska innehålla, men resultatet är riktigt gott! Rekommenderar dig att prova!

Ingredienser cirka 6 personer:
500 g köttfärs
2 skivade gula lökar
2 skivade röda paprikor
2 skivade aubergine
8 st skivade potatisar
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 tsk grillkrydda
salt och peppar efter smak
1 dl tomatpuré
4-5 dl vatten

Så här gör du: 

  1. Börja med att fritera alla grönsaker. Lägg upp de friterade grönsakerna på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Stek köttfärsen i lite olja och krydda med curry, ingefära, grillkrydda, salt, vit- och svartpeppar. Låt köttfärsen bli helt genomstekt.
  3. Tillsätt sedan 1 dl tomatpuré och cirka 4 dl vatten. Låt puttra samman så det blir lite simmigt.
  4. Fördela de friterade grönsakerna i lager i en form. Börja med potatisen sedan aubergine och paprikan. Häll sist över köttfärsröran. Se till att alla grönsaker täcks av röran.
  5. Ställ in i ugnen på cirka 225 grader i cirka 40 minuter.

Äts med fördel med pitabröd. Blir det rester kvar släng dem inte! Är det någon rätt som smakar bättre på andra dagen så är det Tepsi!

bild 1bild 2bild 3

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*