Underbart goda och – nyttiga – choklad-dadelbollar – nästan som fudge

Underbart goda och – nyttiga – choklad-dadelbollar – nästan som fudge

Det här måste ni bara prova! Så himla enkelt att göra och riktigt goda. Att de sedan inte innehåller något socker gör ju inte saken sämre precis. Ett av mina barn som är väldigt petig med godis fullkomligt slukade dessa. De här nyttiga chokladdadelbollarna är ganska så mättande också.

Receptet kommer från en väninna som är raw-foodare och riktigt duktig på det. Jag ska be om lite fler recept, det kommer några födelsedagar nu i slutet av januari så då kommer de passa riktigt bra. De här chokladdadelbollarna kommer att ha en given plats på bjudbordet!

Ingredienser (cirka 8 bollar): 
cirka 12 färska dadlar
1 tsk kakao
1-2 msk kokosfett
1 nypa salt
ev lite vaniljpulver

Så här gör du:

Kärna ur dadlarna och lägg alla ingredienser i en mixer.

Kör på full effekt till det blir en kola-liknande konsistens.

Blöt händerna och forma till bollar.

Rulla i kokosflingor eller sesamfrön.

Ställ kallt en stund (frysen) så de får stelna.

Ta ut en stund innan servering.

* * *
Detta är inlägg #75 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

4 kommentarer

  1. Måste bara prova dessa :) Men detta är inte irak-inspirerat recept va?

    Mvh Linnéa

    • Hej Linnéa! Ja du måste prova dem här! De är ljuvligt goda! Och nej, det är inte ett irakiskt recept även om man äter mycket dadlar där. Ha det gott/Lisa

  2. Har ni en restaurang i Malmö? Vill så fallbesöka den.
    Det ser jättegott ut!
    Kristina

Lämna gärna en kommentar :)