Auberginelindad kebab i ugn

Aubergine och kebabDet har jag sagt förut – aubergine är bland de godaste grönsakerna och kan förhöja smaken på vilken rätt som helst. Det här receptet kommer från en matintresserad tjej som heter Nadia, jag har lite andra kryddor i min bara. Jag har bara en sak att säga om detta recept: DU MÅSTE PROVA! Så himla gott!

Ingredienser cirka 4 personer: 
2 st aubergine
500 g köttfärs
1 st hackad lök
1 st vitlök
1 krm kanel
0,5 msk torkad lime
1 krm svartpeppar
1 msk salt
1 tsk 7 kryddor
1 näve hackad storbladig persilja
0,5 dl mjöl
1,5 msk tomatpuré
3 dl vatten

Så här gör du:

  1. Skala auberginerna och skär i 0,5 centimeters skivor. Salta på båda sidor och låt ligga minst 30 minuter.
  2. Kebab med aubergineBlanda köttfärs, lök, persilja, mjöl och kryddor. Fukta händerna och forma avlånga korvar och lägg på en plåt. Ställ in i ugnen på 200 grader.
  3. Under tiden gör du i ordning aubergineskivorna. Torka av dem och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  4. När kebaben börjar få lite färg och ser klara ut är det dags att föra dem båda samman. Ta ut kebaben och låt svalna något. Linda sedan aubergine runt varje kebab och lägg i en ugnsform. Mellan kebaberna kan man trycka ner paprika- och/eller tomatskivor.
  5. Blanda tomatpuré och vatten, krydda med salt och peppar och häll sedan över kebabrullarna. Ställ tillbaka formen i ugnen och höj temperaturen till 225 grader och låt stå i cirka 20 minuter.

Jättegott att äta med bröd och sallad, men passar så klart också med ris.

3 kommentarer

  1. Jag har några undringar angående auberginen, ska den skivas på längden eller tvären? Sen så skrev du ”skala auberginerna”, skalar du helt eller randigt? För på bilden ser det ut som om det finns skal kvar 🙂

  2. Jag skalade inte alls 🙂 Denna rätt var fantastiskt god och alla tyckte om den. Fast mina stora barn som inte tycker om aubergine gjorde jag några kebaber utan åt.

Lämna gärna en kommentar :)