Kyckling med chili, basilika, lime och kokosmjölk

Kyckling i kokosmjölk med chili, basilika och limeDet här är så otroligt gott! Efter en resa till Thailand för många år sedan blev jag helt såld på thai-mat. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter. En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime och basilika. Det är så gott så det inte är klokt!

Ingredienser 4 personer:
3 kycklingfiléer
3 salladslökar
1-2 röd chili
ca 20 basilikablad
2 msk fisksås
1 tsk socker
0,5 lime
1 brk kokosmjölk

Så här gör du: 

  1. Skär chilin på längden och ta ur kärnorna (eller behåll dem om du vill ha rätten riktigt het), finhacka chilin och stek i lite olja.
  2. Tvätta och torka av kycklingfiléerna och skär i bitar. Lägg i stekpannan och stek till de är genomstekta.
  3. Lägg sedan i hackad salladslök och låt det steka vidare ytterligare några minuter. Rör så det inte bränns.
  4. Nu lägger du i fisksås, socker, hackad basilika, limejuice och kokosmjölk. Låt det koka upp och servera genast.

Till detta passar jasminris tillagat på thailändskt sätt bäst! Recept på jasmin-ris tillagat i ugn hittar du här. 

 

* * *
Detta är inlägg #46 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

2 kommentarer

  1. Hej! Spännande recept! Hur mycket basilika ska det vara? :)

    • Kul att du gillar receptet! Man kan ha lite som man vill och tycker om. 20 blad tror jag att jag plockade och rev i ner i mindre bitar. Det ska vara smak av basilika i grytan. :)

Lämna gärna en kommentar :)