Här kommer ett till favoritrecept med kyckling. Här finns smaker i ljuv kombination av spiskummin, kanel och torkad frukt. Mums säger jag!
Frukten ger en härlig sötma till den buljong som kyckling tillreds i och att doppa bröd i såsen är kort sagt gott med stort G! 🙂
Idag serverades ris till rätten men vi rullade även rullar av bröd med kyckling, sallad och droppade sås över. Du måste pröva denna enkla men smakrika rätt! Jag tror inte du blir besviken. Lycka till!
Ingredienser (cirka 4-6 personer):
1 hel kyckling i bitar (använder du fryst kyckling bör du minska något på vattnet)
2 gula lökar
15 torkade plommon/aprikoser
0,5 dl sultanrussin
1 citron
1 krm spiskummin (mald)
1 krm kanel
salt
1 msk smör (jag brukar hyvla ett par skivor med osthyveln och lägga över kycklingen)
2 dl vatten
Så här gör du:
- Tvätta och dela kycklingen i bitar. Lägg i en ugnsform. Salta och peppra efter smak och gnid in kanel och spiskummin.
- Klyfta lökarna och hacka plommonen och aprikoserna och blanda ner dessa med sultanrussinen i formen.
- Pressa citronen och häll över kyckling och tillsätt sedan vattnet. Till sist hyvla smör och lägg bitar här och där över kycklingen.
- Täck formen med folie och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter. Ta sedan av folien och öka gradantalet till 225 grader och låt stå till kycklingen får färg, cirka 30-45 minuter till.
Servera med ris, bröd och en sallad.
2 kommentarer