Omelett med dadlar (bied wa tamar)

Omelett med dadlar (bied wa tamar)En oväntad kombo för en vanlig svensk är nog omelett och dadlar, men i Irak är detta en vanlig och omtyckt rätt. Omeletten är söt och ofta omtyckt av barn, ringla honung över gör det ännu sötare och godare. Det är ett trevligt tillbehör till helgens stora frukostbord, nybakad samoon till är helt rätt! Recept på brödet hittar du här.

Ingredienser, 1 omelett:
2 ägg
5 dadlar
en klick smör

Så här gör du: 

 1. Skär ett snitt i varje dadel och ta ur kärnan. Dela dem i lite mindre bitar.
 2. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek på medelvärme till de blir lite mjuka.
 3. Vispa ihop äggen med lite salt och häll över dadlarna.
 4. Rör gärna lite i stekpannan, fördela dadlarna jämnt, det hjälper också till att omeletten stelnar på ovansidan.
 5. Du kan antingen låta omeletten stekas till den blir nästan torr på ovansidan eller med hjälp av en tallrik vända på omeletten och låta den få lite yta även på ovansidan.
 6. Lägg upp på ett fat och ringla gärna lite honung över. Ät med nybakat bröd.

* * *
Detta är inlägg #49 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

2 kommentarer

 1. CSN-pengarna hade inte kommit in än och allt som fanns i kylen var några ägg och daddlar! Googlade uppgivet och utan förväntan ägg och dadlar för att se om det gick att göra något av dessa och snacka om att jag nådde jackpott! 15 minuter senare sitter jag och äter en fantastiskt god omelett som kommer vara väldigt trevlig att göra ibland när sötsuget är igång.

  Stort tack! Kommer absolut testa fler recept. 🙂

  • Hej Erik! Skoj att du gillade den lite söta omeletten – stillar både sötsug och hunger. Tack för att du lämnade en kommentar. Ha en fin fortsatt dag. 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*