Prova ett ris kokt tillsammans med morötter och goda kryddor. Jättegott och härligt doft. Passar bra till exempelvis grillad kyckling och ”jajeek” irakisk gurksallad.
Ingredienser cirka 4 personer:
5 dl ris
5 morötter
1-2 msk irakisk curry (Irakisk curry)
1 msk salt
1 bit kanelstång
vatten
Så här gör du:
- Skölj riset noggrant. Låt stå i kallt vatten.
- Skala och tärna morötterna fint.
- Hacka löken.
- Stek morötter och lök i lite olja till det börjar bli lite glansigt.
- Häll av vattnet från riset och lägg riset och kanelstången tillsammmans med morötterna och löken och irakisk curry. Låt steka någon minut till under omrörning. Häll på vatten så det täcker och någon centimeter över. Tillsätt riset och rör om.
- Låt koka till vattnet koka bort, dra ner plattan till ettan och låt stå ytterligare 15 minuter.
* * *
Detta är inlägg #32 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.
2 kommentarer