Tepsi med kyckling – smaker som smälter

Tepsi med kyckling - smaker som smälterTepsi med kyckling – smaker som smälter

Tepsi kan man göra både på köttfärs och kyckling. Den här gången använde jag kyckling och jag tror jag kommer att fortsätta med det. Köttet blev otroligt mört och alla smaker bara liksom smälte samman. Så himla gott!

Tepsi kan man variera genom att tillsätta andra grönsaker, ex lök och paprika (som då också friteras lätt). Vegetarisk eller som här, med kött.

Ingredienser:
3 kycklingfiléer

3 aubergine
6 stora potatisar
5 tomater
1 citron
2 rejäla msk tomatpuré
2–3 dl vatten

Så här gör du:

Börja med auberginen, skala och skär i skivor på längden. Salta på båda sidor och ställ åt sidan. (Man måste inte göra detta, men det går åt betydligt mindre olja om de får ligga och dra i lite salt en stund).

Under tiden skär du kycklingfileéerna i skivor, använd handflatan och sikta mellan skärbräda och hand så får du fina platta skivor (detgår lättare om de inte är helt tinade), salta och peppra filéerna och stek i smör i en stekpanna till de är genomstekta. Ta upp och lägg åt sidan.

Torka av auberginskivorna som nu har svettats ut en massa vätska. Häll olja i en stekpanna och fritera gyllenbruna på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Skala potatisen och skär i skivor och fritera på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.

I samma olja kan du nu steka tomatskivorna, salta gärna tomaterna.

Ta en form och lägg potatis i botten, därefter kycklingskivorna och sedan auberginen. Salta lätt och avsluta med ett lager av tomatskivorna.

Blanda samman tomatpurén med vattnet, alla klumpar ska bli upplösta. Häll över allt i formen. Till sist skär du några skivor av citronen och lägger överst. Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan det serveras.

Ät med bröd eller tillsammans med ris. Tsatsiki till är gott.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*