Det här blev riktigt gott! Härliga smaker från rosmarin och surt och sött från citron och honung. En rätt som passar bra både till potatis och ris.
Ingredienser 4 personer:
6-10 kycklinglår, eller en hel kyckling styckad i bitar
1 dl mjöl (för att få en knaprig yta, men går lika bra utan)
2 stora lökar
3 vitlöksklyftor
rivet skal från en citron
saften från en halv citron
2 msk honung
1 tsk torkad rosmarin (färsk går lika bra)
ca 10 st cocktailtomater
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl kokhett vatten
smör att steka i
Så här gör du:
- Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Rulla kycklingdelarna i mjöl. Finhacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen i smör till de fått färg runt om.
- Strimla löken och dela cocktailtomaterna och lägg i en ugnsäker form. Lägg de brynta kycklingdelarna ovanpå. Salta och peppra lite till.
- Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron. Lägg även i honung och rosmarin. Rör om och häll sedan allt över kycklingen.
- Ställ in i ugnen i cirka 45 minuter på 200 grader. Ös gärna kycklingen ett par gånger under tiden.
Servera tillsammans med ris eller potatis.
* * *
Detta är inlägg #59 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.