Vegetarisk pasta i kokosmjölk

pastaDet här receptet kommer från en god vän och fd arbetskollega. Hon bjöd mig häromveckan på en lunch av detta och det var mycket gott. Smakerna är rena men känns ändå lyxigt gräddigt. Dessutom är det superenkelt att laga till och fort går det också. Bra för en stressad småbarnsmor.

Idag testade jag det på två av mina barn och de slickade tallrikarna (åtminstone den ena av dem) så det blev gott betyg och förtjänar därför att spridas vidare. 🙂

Tack Maria för tips!

Ingredienser cirka 4 portioner:
10 cm zucchini
2 tomater
3 salladslökar
1 brk kokosmjölk
1 buljongtärning
salt och peppar efter smak
rapsolja
lite vatten att späda med

6 nävar pasta (jag hade fjärilspasta)

Tärnad stekt halloumi till är jättegott men inte nödvändigt och om du vågar testa – ha i lite skivad avokado – det gör underverk med rätten!

Så här gör du: 

  1. Tärna zucchini och tomat och grovhacka salladslöken.
  2. Häll lite olja i en kastrull och lägg i grönsakerna och låt fräsa 3-4 minuter.
  3. Lägg i pastan och buljongtärningen och häll på kokosmjölken och någon deciliter vatten.
  4. Låt koka sakta under omrörning – du kan få fylla på med mer vatten om det är på väg att bli för torrt.
  5. När pastan är al dente är rätten färdig.

Tips! Medan pastan kokar kan du tärna halloumiost och låt den steka gyllenbrun. 

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*