Vegetarisk Tepsi

Vegetarisk tepsi

Just nu äter vi Tepsi hemma. Det har ju en så härlig smak och dessutom är det en trevlig och rolig rätt att äta där man får använda bröd istället för gaffel och kniv.

Idag gjorde vi en vegetarisk variant med minimalt med kryddor – bara salt och svartpeppar. Det blir ändå fantastiskt gott med smaker av salt, sött och surt.

Ingredienser cirka 6 personer: 
10 st skalade potatisar
2 st aubergine
2 st gula lökar
2 st tomater
2 st röda paprikor
2 st citroner
1 dl tomatpuré
6-7 dl vatten
salt och peppar efter smak
rapsolja till friteringen

Potatis till tepsiAubergine till tepsiPaprika till tepsiTomater till tepsiTepsi på väg in i ugnen

Så här gör du: 

  1. Skala potatis och auberginen. Skär potatisen och grönsakerna i skivor och fritera i olja. Lägg upp på papper och låt fettet rinna av.
  2. Lägg de stekta potatisskivorna i botten av en ugnsform, salta och peppra och fyll sedan på, lager efter lager – glöm inte att salta och peppra mellan varje lager, med aubergine, lök, paprika, tomater och citron överst.
  3. Blanda ihop tomatpurén med vattnet och låt koka upp och puttra någon minut. Häll sedan blandningen över alla grönsaker. Vattnet ska inte täcka grönsakerna men nästan.
  4. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 40 minuter.

Tepsi passar utmärkt ihop med ris men vi rekommenderar att du provar att äta med pitabröd eller liknande. Smaklig måltid!

2 kommentarer

  1. Kom precis in på din blogg och blev så glad! Är en svensk tjej som är tillsammans med en Irakisk kille och jag är så intresserad av irakisk matkultur. Kommer med glädje att följa och tillaga dina recept. Kram från Susanne

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*