Vi gillar fisk i vår familj och oftast servas det lax när vi väljer fisk. Det är något som alla gillar. En storfavorit är när vi gör helsida med lax i ugnen. Vi äter det med ris, sallad, skivad röd lök och lägger i pitabröd. En god sås till med t ex dill blir pricken över i:et.
Ingredienser 4-6 personer:
1 helsida lax
salt
citronpeppar
Så här gör du:
- Salta REJÄLT på laxen och låt ligga så cirka en halvtimme, gärna längre (i kylen om du har plats). Köttet blir genomsaltat och får en annan stuns sig.
- Skölj av saltet från laxen och peppra på med citronpeppar.
- Ta en plåt och lägg bakbplåtspapper eller aluminiumfolie och sedan på med laxen. Ställ in i ugnen på cirka 200 grader på nedersta valsen i cirka 20-30 minuter.
- Höj värmen till 250 grader grill ch flytta upp laxen så högt det går och låt laxen få lite färg. Därefter är den klar att ätas.
Smaklig måltid!