Aubergine- och paprikaröra – god grillsås

Aubergine- och paprikaröra gott till grillatDen här röran påminner lite om ajvar i smaken men är inte lika distinkt i smaken. Röran passar perfekt tillsammans med grillad eller ugnsbakad kyckling. En jättegod dippsås och en självklarhet till buffébordet. Att det tar mindre än 15 minuter att få ihop gör ju inte saken sämre.

Ingredienser cirka 2–4 personer:
1 röd paprika
1 aubergine
1 citron
salt
svartpeppar
cirka 0,5 dl av en god olivolja

Så här gör du:

  1. Skala auberginen och skär ner i mindre bitar. Ta bort kärnhuset från paprikan och skär ner i mindre bitar. Mikra alltsammans i 10 minuter och låt svalna något.
  2. Häll i oljan och mixa allt till en slät röra. Pressa i citron och salta och peppra efter egen smak.
  3. Häll upp på ett vackert fat och servera.

* * *
Detta är inlägg #15 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)