Kikärtsratatouille med fetaost

Härlig kikärtsratatouille

Det är så härligt när sommaren kommer, alla frukter och grönsaker verkar ha mer smak och mer färg. Det blir på något sätt lättare att få till goda rätter av ingenting, som det här – en härligt mättande kikärtsratatouille.


Ingredienser 2 personer:

2 dl kikärtor
1 avokado
1 bit fänkål
2 tomater
1 röd paprika
0,5 puck fetaost/vitost
1-2 msk limejuice
salt och svartpeppar
kokosolja (eller annan olja/smör)
olivolja att ringla över

Så här gör du: 

  1. Hacka ner tomaterna i lite större bitar. Finhacka paprikan. Strimla fänkålen.
  2. Börja med att steka tomaterna och paprikan i lite olja. Låt tomaterna bli lite mosiga, då lägger du i fänkålen och steker till fänkålen blir lite genomskinlig.
  3. Tärna avokadon och lägg dem och kikärtorna i stekpannan.
  4. Smaka av med lime, salt och svartpeppar.
  5. Lägg allt på en salladsbädd och riv/smula sedan fetaosten över och ringla lite olivolja över allt.

* * *
Detta är inlägg #25 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)