Gör egna ostbollar av yoghurt

Gör egen färskostHär kommer ett recept gammalt som gatan – perfekt till frukost eller som ett litet kvällssnack. Tyvärr tar det cirka tre dagar innan osten är klar, så vill du äta goda ostbollar till lördagsfrukost så får du börja på onsdagen. Fördelen är att det sköter sig själv till det är klart.

Ingredienser (cirka 10 bollar):
1 liter yoghurt
skalet från 1 citron
1 tsk citronjuice
1,5 tsk salt
1 tsk torkad mynta
1 krm timjan
olivolja

Så här gör du:

 1. Blanda alla ingredienser förutom olivoljan. Häll allt i en kökshandduk eller tygsil och låt stå i tre dagar i kylskåp.
 2. Ta ut och forma till bollar stora som en valnöt ungefär. Lägg bollarna i en burk eller låda och häll på olivolja till det täcker.

Ostbollar av yoghurtOstbollar av yoghurtOstbollar av yoghurt

Rekommenderas att äta ihop med varma pitabröd! Lycka till!

5 kommentarer

 1. hej blev lite frestat av ostbollarna du har gjort här åvan, tänkte fråga vad för sorts yougurt du använder, flytande eller fast och gärna märket på dem

  • Hej! Vad roligt att du vill prova dem. Jag har använt vanlig naturell youghurt från Arla, den med 3% fetthalt. Lycka till!

 2. jessica

  Hej!
  Tänkte också testa detta recept. Undrar bara hur länge ostbollarna håller sig i oljan?

 3. Hur länge håller de färdiga ostbollarna?

  • Om du häller olja över så det täcker så håller det väldigt länge. Det brukar ta slut hos oss efter en vecka, men jag vet att det håller längre än en vecka, dock vet jag inte hur länge. 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*