Idag blev det festmåltid! Lammkotletter som legat i marinad större delen av eftermiddagen och sedan brynts och tillretts klart i ugnen. Serverat med en krämig potatisgratäng och en mozarella-sallad.
Marinad:
olivolja
färsk mynta
hackad storbladig persilja
citronskivor
salt
svartpeppar
Så här gör du:
- Blanda samman marinaden och låt stå ett par timmar.
- Bryn kotletterna på båda sidorna i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
- Lägg sedan på en plåt och in i ugnen på 200 grader i cirka 10–15 minuter.
Ingredienser potatisgratäng:
2 kg mjölig potatis
5 dl grädde
3 rivna vitlöksklyftor
2 dl riven ost
salt och svartpeppar efter smak
Så här gör du:
- Skär tunna skivor av potatisen.
- Blanda samman potatisskivorna med vispgrädden, vitlöken, den rivna osten, salt och peppar.
- Lägg över i ugnssäker form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
- Provstick med en gaffel för att se om potatisen är färdig.
* * *
Detta är inlägg #17 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.
4 kommentarer