Lammkotletter med perfekt potatisgratäng

Marinerade lammkotletter med rena smakerIdag blev det festmåltid! Lammkotletter som legat i marinad större delen av eftermiddagen och sedan brynts och tillretts klart i ugnen. Serverat med en krämig potatisgratäng och en mozarella-sallad.

Marinad:
olivolja
färsk mynta

hackad storbladig persilja
citronskivor

salt
svartpeppar

Så här gör du:

  1. Blanda samman marinaden och låt stå ett par timmar.
  2. Bryn kotletterna på båda sidorna i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg sedan på en plåt och in i ugnen på 200 grader i cirka 10–15 minuter.

Härligt krämig potatisgratäng

Ingredienser potatisgratäng: 
2 kg mjölig potatis
5 dl grädde
3 rivna vitlöksklyftor
2 dl riven ost
salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du: 

  1. Skär tunna skivor av potatisen.
  2. Blanda samman potatisskivorna med vispgrädden, vitlöken, den rivna osten, salt och peppar.
  3. Lägg över i ugnssäker form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
  4. Provstick med en gaffel för att se om potatisen är färdig.

* * *
Detta är inlägg #17 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

4 kommentarer

  1. Hej Lisa!
    Ska testa din potatisgratäng idag ☺ Undrar vad man gör med resten av osten?
    Kramar
    Jenny

  2. Hej Jenny! Ja det kan man undra var resten av osten ska vara. Hoppas det gick bra ändå och att gratängen smakade bra. Jag har rättat till det felaktiga och som du säkert listade ut skulle all ost blandas ned. Kram, Lisa

    • Haha ja du Lisa! Det gick bra och blev supergott så idag äter vi din gratäng igen 🙂 Tror jag hällde resten av osten överst på gratängen men idag testar jag att blanda i allt! Tack för ett enkelt recept på en underbar gratäng!

Lämna gärna en kommentar :)