Lammkotletter med perfekt potatisgratäng

Marinerade lammkotletter med rena smakerIdag blev det festmåltid! Lammkotletter som legat i marinad större delen av eftermiddagen och sedan brynts och tillretts klart i ugnen. Serverat med en krämig potatisgratäng och en mozarella-sallad.

Marinad:
olivolja
färsk mynta

hackad storbladig persilja
citronskivor

salt
svartpeppar

Så här gör du:

  1. Blanda samman marinaden och låt stå ett par timmar.
  2. Bryn kotletterna på båda sidorna i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg sedan på en plåt och in i ugnen på 200 grader i cirka 10–15 minuter.

Härligt krämig potatisgratäng

Ingredienser potatisgratäng: 
2 kg mjölig potatis
5 dl grädde
3 rivna vitlöksklyftor
2 dl riven ost
salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du: 

  1. Skär tunna skivor av potatisen.
  2. Blanda samman potatisskivorna med vispgrädden, vitlöken, den rivna osten, salt och peppar.
  3. Lägg över i ugnssäker form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 40 minuter.
  4. Provstick med en gaffel för att se om potatisen är färdig.

* * *
Detta är inlägg #17 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*