Smarrig kycklingröra till bakad potatis

Kycklingröra med äpple och senapBakad potatis är sällsynt i vårt hem men i går slog vi till på rätten! Vi var lediga och hade tiden att låta potatisen gå i ugnen vilken jag rekommenderar framför att micra – det blir mycket godare gräddat i ugn än att köra i micron. Annars äter jag ofta bakad potatis ute på restaurang när det bjuds, det är ju väldigt gott med både tonfisk och räk-röra.

Igår gjorde jag en röra på kyckling smaksatt med senap, curry och grönt äpple. Mycket fräscht och gott till den mjuka varma potatisen.

1 bakpotatis/person
Stick hål runt om och baka i ugn på 200-220 grader i cirka 1 – 1,25 timme. Känn med en sticka om den är mjuk. 

Röran räcker till ca 3-4 bakpotatisar: 
2 kycklingfiléer
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
1 grönt äpple
1 röd lök
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil
1 msk vanlig senap
salt och peppar

Så här gör du:

  1. Skär ner filéerna i mindre bitar och finhacka vitlöksklyftorna och stek i smör, peppra på med currykrydda, salt och peppar. 
  2. Ta upp ur pannan och låt svalna. 
  3. Skala äpplet och finhacka i små, små tärningar, och gör samma med den röda löken. Blanda samman med övriga ingredienser och när kycklingen svalnat helt, hacka ner i mindre bitar och blanda samman allt. Smaka av med salt och peppar. 


Klart!

2 kommentarer

  1. Vilken rolig bloggsida! Ska tipsa om att man kan skynda på potatisen i micron och avsluta i ugn för att få middagen snabbare på bordet. Den får då ugnskrispigheten men du sparar tid.

    • Vad kul att du gillar den! Tack för tipset – det ska jag definitivt testa nästa gång vi har bakpotatis på menyn. :)

Lämna gärna en kommentar :)