Snabba linssoppan (chorba adis)

Snabba linssoppanHär kommer ett recept på en snabblagad, enkel men mycket god linssoppa.

Ingredienser (4 portioner):
2,5 dl röda linser
1 st nystan vermicelli (krossad spagetti eller liknande)
1 st finhackad gul lök
1 st kycklingbuljong
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm koriander
1 stänk gurkmeja
cirka 1 liter vatten

Så här gör du: 

 1. Skölj linserna noggrant och låt det koka upp i vatten.
 2. Lägg därefter i vermicelli, kycklingbuljong, salt, peppar och koriander. Låt koka i cirka 30 minuter.
 3. Stek löken med gurkmeja i lite olja och lägg sedan dessa i soppan och låt dem koka med de sista 5 minuterna. Smaka av innan servering.

Lycka till!

 

7 kommentarer

 1. Fin blogg! Många maträtter som ser goda ut. 🙂

 2. Martina

  Hej! Man blir så glad att de finns bloggar som dina. Ska precis lära mig laga lite irakisk mat till min pojkvän och din blogg är perfekt! Tänkte på denna linssoppan man behöver inte mixa eller något? Den bli klar endå? 🙂 tack i förhand. Svara gärna till min hotmail då jag skrivit ner receptet nu och säkert inte kommer hitta de igen på din blogg:)

  • Hej! Jättekul att du gillar min blogg. Har svarat dig i e-post. Och för er som läser här kan jag säga att receptet ovan inte behövs mixas. Den blir slät och fin ändå.

 3. Faranak

  Jätte god soppa bara att jag körde dubbla receptet o den hade behövt lite mer vatten i slutet den tjocknade till så mkt annars. Men jätte god soppa. Jag älskar soppor. Så tack för receptet. / Iraniemamma

 4. Wisam Salim

  Hej

  Av en slump så hamnade jag i denna fantastiska blogg. Jag är själv irakier och känns väldigt skönt att kunna laga lite själv istället för att vänta på morsan som bor 30 mil bort. Nästan hela min gastronomiska uppväxt finns här. Keep up the good work och in med fler recept. Fi mala.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*