Vegetariska fyllda paprika

 

Vegetarisk fylld paprika

Idag lyckades jag få till en riktigt god maträtt som hela familjen gillade – ingen av dem anade att det inte var riktig köttfärs.

Jag älskar de här rätterna där man lägger mat i mat – det ser så vackert och läckert ut i jämförelse med marget och t ex gratängpasta (två slags mat vi äter ofta här hemma eftersom det är något som alla gillar).

Det här receptet är väldigt lätt och fetaosten man har i ger verkligen ett lyft åt den vegetariska färsen.

Ingredienser (cirka 4 personer):
4 st gröna paprikor
300 gram vegetarisk färs (självklart går det lika bra med annan färs)
1 hackad gul lök
1 halv ”puck” fetaost
1 brk hackade champinjoner
4 st hackade vitlöksklyftor
1 brk krossad tomat
1 näve hackad persilja
2 krm kanel
1 krm koriander
1 krm svartpepper
1 tsk mald spiskummin
salt

Så här gör du:

  1. Hacka två av vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med champinjonerna i lite olja. När champinjonerna börjar få lite färg häll över allt på ett fat.
  2. Hacka resterande vitlöksklyftor och lök och stek tillsammans med färsen. Ett par msk olja går det åt. Häll i alla kryddor och låt fräsa ett par minuter så alla smaker sätter sig.
  3. Blanda i de krossade tomaterna och den hackade persiljan och låt puttra i cirka sju minuter. Smula sedan i fetaosten.
  4. Under tiden kan du skölja paprikorna och dela dem på hälften. Ta bort kärnhus och allt som är vitt, skär av handtaget på hatten så att den övre halvan kan ”stå upp”.
  5. Fyll varje paprika med färsen och ställ i en form. Lägg lite riven ost på toppen.
  6. Grilla sedan paprikan till osten får lite färg på cirka 275 grader. Lägg sedan på aluminiumfolie och sänk värmen till 200 grader och låt stå till paprikan är tillagad helt igenom, cirka 30 minuter.

Till detta åt vi ris och lite vispad gräddfil. Mycket lyckat!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*