Kyckling med Pauluns supermix

Pauluns supermix

Nu har jag fått testa Pauluns Supermix via Buzzador – och oj vad gott det var! Supermixen är en härlig blandning av rött råris, gröna linser, quinoa, brunt råris och pumpafrön. Allt färdigblandat i en påse som man enkelt tillagar i kastrull. Den har ett härligt tuggmotstånd och är aningen torr men tillsätter man t ex lite sky från kyckling blir den helt fantastiskt god och en rätt helt i min smak!

Pauluns Supermix

Det här kommer att återkomma på middagsbordet. Nästa gång ska jag pröva att blanda ner lite Pauluns Supermix i vårt vanliga vita ris – det blir både näringsrikt, gott och en fröjd för ögat.

Denna gång åt vi detta tillsammans med ugnsgrillad kyckling med smak av citron och torkade aprikoser– mums filibabba!

Kyckling med Pauluns supermix

Ingredienser:

  • Pauluns Supermix
  • 1-2 kycklinglår/person
  • ca 10 torkade aprikoser
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca 1 msk spiskumminfrön
  • ca 1 tsk korianderfrön
  • 2 stänk kanel (cirka 1 krm)
  • 2 stänk gurkmeja (cirka 1 krm)
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • ca 3-4 msk smör
  • 2-3 dl vatten

Så här gör du:

  1. Tillaga Pauluns Supermix enligt anvisningar.
  2. Klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg ner i en form.
  3. Hacka de torkade aprikoserna och lägg ner i formen.
  4. Tvätta av kycklingdelarna och gnid in med salt och lägg ner i formen.
  5.  Mal spiskumminen och korianderfröna och krydda kycklingen, stänk över kanel och gurkmeja, lite mer salt och svartpeppar efter smak och blanda sedan runt allt.
  6. Klicka över smör och häll på vatten så det täcker botten.
  7. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter. Ha lite koll så kycklingen inte blir svart i skinnet, ös gärna kycklingen under tillagningen och täck eventuellt med folie sista minuterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*