Få bort dålig lukt – tips!

Rensa dålig luft med ättikaIbland när man lagar mat så lämnar det ibland en dålig lukt, särskilt om man friterat i olja. En del använder oud (rökelse) för att dölja lukten. Visserligen luktar oud fantastiskt gott, men jag tycker att det lämnar en lite rökig eftersmak och ibland känner man ändå rester av friteringen som har en tendens att sätta sig i gardiner och kuddar och andra tyger.

För att få bort dålig lukt finns ett billigt och enkelt knep som oftast helt tar bort odören. Boten är ättika! Effektivast är den 24% men 12% fungerar också. Du häller bara upp ättika i en burk eller på ett djupt fat eller skål och låter det stå från en dag till ett par dagar och vips så är den dåliga lukten borta!

Ättika funkar t ex i badrummet, i köket, i garderoben och i bilen. Du kan också blanda lite ättika i tvättvattnet när du torkar av ytor hemma eller vårstädar bilen.

Jag tycker ättika är suveränt att använda när det känns osigt hemma eller t ex i garderoben när kläder legat oanvända ett tag, ättikan suger upp det dåliga och fräschar upp luften.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*