Krämig indisk kycklinggryta i tomatsås

Krämig indisk kycklinggryta med tomatIndisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin. Det här är ett av de snällare recepten från Indien och passar därför hela familjen. Det är lätt att ge ett sting till grytan om man vill ha det lite hetare genom att tillsätta till exempel chili. Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick.

Ingredienser 4 personer:
4 kycklingfilé
1 gul lök
4-5 vitlöksklyftor
1-2 msk riven ingefära
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
0,5 tsk mald kummin
2 msk vatten
1 brk krossade tomater
1-2 dl turkisk yoghurt
ev färsk koriander, citron

Så här gör du: 

  1. Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar. Stek sedan i smör på medelvärme till de fått färg runt om.
  2. Ta upp kycklingen och lägg i hackad lök, vitlök och riven ingefära och sänk värmen och stek till det börjar bli gyllenbrunt.
  3. Lägg i kryddorna och vattnet och stek vidare någon minut.
  4. Häll sedan i tomaterna och yoghurten och rör om så att det blandas väl.
  5. Lägg i kycklingen och lägg på lock och låt sakta sjuda i minst 20 minuter, gärna längre. Ju längre koktid desto godare rätt och mörare kött.
  6. Dekorera med koriander (eller som jag gjort, med hackad persilja) gott at sprinkla lite citron över.

Krämig indisk kycklinggryta i tomatsås

* * *
Detta är inlägg #42 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*