Krämig tonfisk- och avokadoröra

Krämig avokadoröra med tonfisk och äggHär kommer ett recept på en röra gjord på tonfisk, avokado och ägg. Passar bra som en förrätt eller som en liten lunch (det är ganska mättande).

Ingredienser 2 personer:
2 avokado
1 ägg
1 brk tonfisk
1 liten gul eller röd lök
3–4 msk creme fraiché
ca 2 msk dill
salt och svartpeppar
några droppar citron
några droppar het chiliolja (om du gillar det)

Så här gör du:

  1. Koka ägget.
  2. Dela avokadon och ta ur kärnan (spar skalet om du vill servera i dem). Skär ner avokadon i mindre bitar.
  3. Finhacka löken och ägget.
  4. Öppna tonfiskburken och låt det rinna av.
  5. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  6. Dela upp röran i avokadoskalen och ringla lite het chiliolja över.

* * *
Detta är inlägg #19 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015.

Lämna gärna en kommentar :)