Nu har jag fått testa Pauluns Supermix via Buzzador – och oj vad gott det var! Supermixen är en härlig blandning av rött råris, gröna linser, quinoa, brunt råris och pumpafrön. Allt färdigblandat i en påse som man enkelt tillagar i kastrull. Den har ett härligt tuggmotstånd och är aningen torr men tillsätter man t ex lite sky från kyckling blir den helt fantastiskt god och en rätt helt i min smak!
Det här kommer att återkomma på middagsbordet. Nästa gång ska jag pröva att blanda ner lite Pauluns Supermix i vårt vanliga vita ris – det blir både näringsrikt, gott och en fröjd för ögat.
Denna gång åt vi detta tillsammans med ugnsgrillad kyckling med smak av citron och torkade aprikoser– mums filibabba!
Ingredienser:
- Pauluns Supermix
- 1-2 kycklinglår/person
- ca 10 torkade aprikoser
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- ca 1 msk spiskumminfrön
- ca 1 tsk korianderfrön
- 2 stänk kanel (cirka 1 krm)
- 2 stänk gurkmeja (cirka 1 krm)
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
- ca 3-4 msk smör
- 2-3 dl vatten
Så här gör du:
- Tillaga Pauluns Supermix enligt anvisningar.
- Klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg ner i en form.
- Hacka de torkade aprikoserna och lägg ner i formen.
- Tvätta av kycklingdelarna och gnid in med salt och lägg ner i formen.
- Mal spiskumminen och korianderfröna och krydda kycklingen, stänk över kanel och gurkmeja, lite mer salt och svartpeppar efter smak och blanda sedan runt allt.
- Klicka över smör och häll på vatten så det täcker botten.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter. Ha lite koll så kycklingen inte blir svart i skinnet, ös gärna kycklingen under tillagningen och täck eventuellt med folie sista minuterna.